• VKontakte
  • Twitter
  • RSS

На рівні США та Швейцарії: у ЄС оцінили роботу України в боротьбі з відмиванням коштів

Комітет експертів Ради Європи з оцінки заходів боротьби з відмиванням грошей підтвердив, що Україна є надійною і не потребує проведення спеціальних контрольних заходів.

Про це йдеться на сайті Державної служби фінансового моніторингу.

"Зазначений результат свідчить про безумовний прогрес у розвитку національної системи фінансового моніторингу та підтверджує зростаючу ефективність дій всіх її учасників", - йдеться у повідомленні.

За підсумками перевірки комітет також підтвердив значний рівень операційної та інституційної спроможності національного підрозділу фінансової розвідки - Держслужби фінмоніторингу за всіма рейтинговими параметрами.

Крім цього, у звіті акцентується увага на значному рівні міжвідомчої координації, якісному проведенні першої національної оцінки ризиків, організації міжнародного співробітництва, а також високий рівень регуляторно-наглядової діяльності, зокрема за банківськими секторами і ринків цінних паперів.

"Звіт віддає належне зосередженій роботі, яка зараз проходить для арешту і конфіскації коштів у випадках корупції і викрадення державних активів на вищих рівнях відповідно до національних ризиків відмивання коштів... За моніторинговим режимом Україна знаходиться на рівні таких країн членів FATF, як Австралія, США, Канада, Сінгапур, Данія, Швеція і Швейцарія", - резюмували в Держслужбі фінмоніторингу.

За матеріалами Obozrevatel.com

Комментарии:

Интересная статья? Поделись с друзьями.

Мир24

Новости России и Украины, события в странах СНГ и в мире

добавить на Яндекс