• VKontakte
  • Twitter
  • RSS

Цікаві історії про кондитерські справи

Ми всі любимо солодощі та різні кондитерські вироби, але при цьому більшість з нас мало знає про те, як розвивалося кондитерське ремесло і які цікавинки з цим пов'язані. 

Сьогодні ми це виправимо, розповівши вам кілька цікавих фактів з історії кондитерської справи. А тим, кому потрібні інгредієнти для створення кондитерських шедеврів, радимо компанію Золотий Трюфель https://zt.net.ua/, де все це можна придбати.

Найпершими кондитерами загальновизнано вважаються араби, які створювали перші солодощі ще тисячі років тому, і багато рецептів до нас перейшли саме від них. Але виробляли кондитерські вироби вони обмежено, тому що в стародавні часи класичного цукру як такого не було, його аналог добували з цукрової тростини, він був дорогий і тому солодощі вважалися предметом розкоші.

У Європі кондитери стали з'являтися лише в 15 столітті, вважається що зародилося це ремесло в Венеції, а підтверджується це тим фактом, що сам термін «condiere» пішов з італійської мови і в перекладі означає «готувати з цукром».

Але окремі кондитерські вироби виникли раніше, просто готували їх як самостійні страви (і робили це нечасто). Наприклад, цукерки були відомі ще в Стародавній Греції. Тільки готували їх з меду, горіхів та фініків, які змішувалися в одне ціле. Єгиптяни використовували такий же склад, а ось в Римі в цукерки додавали ще й кунжут з маком.

У слов'янських країнах першими цукерками можна вважати зацукровані сушені фрукти і ягоди.

Справжній класичний цукор з буряка стали виробляти промислово тільки на початку 19-го століття, хоча рецепт його був опублікований ще в 1747 році. А стимулював виробництво цукру сам Наполеон, який видавав кошти на будівництво заводів і давав премії тим, хто займався виробництвом цукру. Таким чином він хотів знизити залежність від Британії. Адже до бурякового цукру, як вже говорилося вище, кондитери використовували дорогий тростинний цукор, який імпортували в Європу з різних колоній Британії. І коштував він в рази дорожче бурякового. Тому продукти з цукру аж до 20-го століття вважалися предметом розкоші.

Аналогічна ситуація склалася і з шоколадом, станом на 19-е століття лише невелика кількість фабрик виробляли й продавали шоколад. Він був надзвичайно дорогий, тільки багаті люди могли дозволити собі шоколадну цукерку на десерт.

Комментарии:

Интересная статья? Поделись с друзьями.

Мир24

Новости России и Украины, события в странах СНГ и в мире

добавить на Яндекс